Niké Creatief 247 Tailor Steel2021012

Het verhaal van Robin

Aangenaam, ik ben Robin te Kortschot

“Ik ben procesoperator op de afdeling Plaatlasersnijden. Best bijzonder, want ik heb een paar jaar geleden de opleiding Social Work gedaan. Toen ik eenmaal werkzaam was in de zorg bleek dit toch niet de plek te zijn voor mij: ik wilde graag werken met mijn handen. Daarom heb ik een carrièreswitch gemaakt en gekozen voor de techniek.”

Van de zorg naar de techniek, zonder technische opleiding

“Inmiddels werk ik al een tijdje als Procesoperator op de afdeling Plaatlasersnijden, maar zo ben ik niet geschoold. Hoewel ik interesse had in de techniek, had ik hierover weinig kennis en geen ervaring. Gelukkig was dat geen probleem bij 247TailorSteel. Ik heb mijzelf kunnen ontwikkelen tot een volwaardig Operator via de interne opleiding in de 247TailorSteel Academy.

Deze bijscholing in de 247TailorSteel Academy vond plaats toen ik al aan de slag was bij 247TailorSteel. In mijn geval duurde het twee weken voordat ik zelfstandig aan het werk kon. Tijdens de opleiding kreeg ik echt al een idee over het werken hier. Doordat ik ben begeleid door echte vakmensen heb ik mij kunnen ontwikkelen als volwaardig Operator. Daarna kon ik direct aan het werk op de afdeling Plaatlasersnijden. Bovendien kreeg ik betaald alsof ik opgeleid was in de techniek, ook al was dat dus niet het geval! 247TailorSteel was voor mij dus echt een perfecte plek om mijzelf te ontwikkelen en het werk te vinden dat bij mij past.”

Robin

Video bekijken

Dankzij de drieploegendienst heb ik meer tijd voor mijn kinderen

“Mijn werkdag begint altijd op een ander tijdstip, omdat ik in een drieploegendienst werk. Dat werkt als volgt: op maandag begint de cyclus, op vrijdag ben ik hiermee klaar en op zaterdag en zondag heb ik dus weekend. De ene week draai ik nachtdiensten van 22.00 tot 06.00 uur, de week daarop late diensten van 14.00 tot 22.00 uur en daarna een week met vroege diensten van 06.00 tot 14.00 uur.

Het fijne van werken in ploegen is dat je meer, of beter gezegd, op andere momenten vrije tijd hebt dan bij een normale 9-tot-5 baan. Dankzij mijn wisselende diensten heb ik veel tijd die ik met mijn kinderen door kan brengen. Ook handig met de opvang van de kinderen! Aan de andere kant krijg ik door het werken in ploegen af en toe minder slaap dan dat ik nodig heb. Gelukkig kan ik dat altijd weer inhalen op een later moment.”

Ambiance 1

Echt lekker werken, goede communicatie en ruimte voor een geintje

“Het eerste dat ik elke dag bij binnenkomst doe, is inklokken. Na het inklokken ga ik naar de afdeling waar ik werk en Operator ben; Plaatlasersnijden. Ik bedien tijdens mijn dienst de machine en zorg ervoor dat de machine kwalitatief goede producties levert. Over het algemeen doe ik dit werk zelfstandig, maar het komt af en toe voor dat het handiger is om met zijn tweeën aan de machine te staan. Bijvoorbeeld bij het uitpakken van de producten.

Bij 247TailorSteel kun je écht lekker werken. Ik heb altijd een leuk team om mij heen dat, wanneer het kan, ook altijd wel in is voor een geintje. Bovendien verloopt de communicatie tussen de collega’s prettig, bijvoorbeeld tijdens de ploegoverdracht. Praktische zaken worden gecommuniceerd met de ploegleider en de werkzaamheden worden overgenomen door de volgende ploeg.” Aan het einde van mijn dienst,, klok ik altijd weer uit.

247TailorSteel zou ik zeker aanraden aan mijn vrienden

“Bij 247TailorSteel hebben we een fijne werkplek, schoon, rustig en er is veel (dag)licht. We werken met de nieuwste machines en is de sfeer erg ontspannen. Het is echt lekker werken! Iedereen doet zijn of haar werk en weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Zoals ik al zei weet iedereen wanneer er ruimte is voor een geintje, maar dat gaat natuurlijk nooit ten koste van de productie. In de pauzes en na werk kunnen we genieten van een stuk fruit en een kop koffie, thee of soep in het 247 Grand Café. Ook daar hangt altijd een prettige sfeer.

Ik zou 247TailorSteel aanraden bij mijn vrienden, omdat je hier veel vrije dagen hebt en deze kunt gebruiken wanneer je zelf wilt. En natuurlijk is het ook niet verkeerd dat je hier een goed salaris krijgt!”

“Dankzij de interne opleiding in onze eigen academie heb ik mij kunnen ontwikkelen als volwaardig operator. Ik had totaal geen technische achtergrond, maar kreeg hier wel het salaris voor!”

Ook net als Robin aan het werk bij 247TailorSteel? Ontdek de vacatures of vul direct onderstaand formulier in!

Land
Select optie

Maximaal 2mb bestandsgrootte. Alleen Word-documenten of pdf-bestanden toegestaan.

Ruben Zieverink preview