Carlo

Het verhaal van Carlo

Aangenaam, ik ben Carlo Janssen

“Ik heb elf jaar lang in de horeca gewerkt. Na zo lang in een restaurant werkzaam te zijn, vond ik het tijd om eens een keer iets anders te doen. Ik wilde overstappen. Op dat moment kwam 247TailorSteel op mijn pad en het werk als Kanter. Het leek mij een leuke uitdaging, dus ik ben overgestapt van de horeca naar de techniek. Inmiddels werk ik al tweeëneenhalf jaar als Kanter bij 247TailorSteel op de afdeling Bending.”

Zonder technische opleiding en enkel ervaring in de horeca werd ik bij 247TailorSteel aangenomen

“Ik ben bij 247TailorSteel binnengekomen zonder een opleiding in de techniek. Toch kon ik hier zonder technische opleiding aan de slag en werd ik betaald volgens de CAO als volwaardig technisch opgeleid persoon. Ik ben begonnen als Aankomend Kanter en werd intern opgeleid in de 247TailorSteel Academy. Ik ben in deze tijd een paar keer naar de 247TailorSteel Academy geweest, waar ik informatie en uitleg kreeg over de producten en de machines. Hoewel dit erg leerzaam is, leer je heel veel door zelf aan de slag te gaan. Als je ergens niet uitkomt, kun je hier gelukkig altijd een collega aan de mouw trekken, die helpen je graag. Na dit leerproces mag ik mijzelf sinds kort volwaardig Kanter noemen!

Lasersnijden 2

Video bekijken

247 TS by night

Geen dag is hetzelfde bij 247TailorSteel

Geen dag is bij mij hetzelfde. Zo begin ik elke keer op verschillende tijden, omdat ik in de vijfploegendienst zit. Dat houdt in dat ik zes dagen achter elkaar werk en daarna vier dagen vrij heb. Ik heb de niet de klassieke weekenden (zaterdag en zondag), maar ben iedere keer een andere dag vrij. Eigenlijk heb ik geen week van zeven dagen, maar van 10 dagen. Het werkrooster is als volgt: twee keer van 06.00 tot 14.00 uur, twee keer van 14.00 tot 22.00 uur en twee keer van 22.00 tot 6.00 uur. Dat maakt dat ik na de eerste twee diensten even rust heb en na de laatste dienst weer vier dagen vrij voordat het opnieuw begint. In het begin moest ik wel echt wennen aan de tijden, omdat ze elke keer veranderen, maar dat is nu gelukkig geen probleem meer en vind ik het ontzettend prettig werken. Je hebt veel rust tussendoor.

Bij binnenkomst kijk ik bij welke machine ik sta ingepland. Daar doe ik de ploegoverdracht, waar we onder andere bespreken of er bijzonderheden zijn en controleren of al het gereedschap aanwezig is. Daarna kan ik de werkzaamheden precies oppakken waar mijn collega is gebleven!

Schone werkomgeving, gezellige sfeer en altijd een helpende hand

We hebben hier een lekkere werkplek. Lekker rustig, veel ruimte, mooi schoon en we werken met de nieuwste machines. Bovendien zijn mijn diensten heel gezellig. Iedereen staat voor elkaar klaar, we hebben leuke collega’s. Binnen de ploegen van 247TailorSteel hebben we goede communicatie en niemand is te beroerd om zijn of haar collega’s te helpen. Als je wat grotere platen hebt, of een plaat is te zwaar, dan kun je altijd een helpende hand vragen. Weet je iets niet? Dan vraag je het aan collega’s of de assistent ploegleider en ben je snel geholpen. Er is een gezellige sfeer, maar uiteraard gaat het werk ook door. Dat gaat goed samen hier!

Waarom zou ik 247TailorSteel aanraden? Het is leuk werk, we hebben leuke collega’s en de fabriek is altijd netjes en schoon!

“Mijn diensten zijn heel gezellig. Iedereen staat voor elkaar klaar, er is goed overleg en er wordt lekker gewerkt.”

Ruben Zieverink preview